כנרת זיידן
16 Jun
16Jun



בתוך הקושי איבדתי תקווה

סיפור אמיתי – איך יואב מצא את התקווה מחדש

יואב (שם בדוי) הגיע אליי אחרי תקופה ארוכה שבה הוא הרגיש שהוא "לא שווה". הוא הרגיש שהוא נמצא במקום חשוך מאוד בחיים, ללא שום אפשרות לצאת ממנו. אחרי שנים של התמודדות עם דיכאון וחרדה, הוא איבד כל תחושת תקווה. "לא רואה את הדרך החוצה", אמר לי בכנות, "הכל נראה חסר תכלית".במהלך הפגישות שלנו, יואב התחיל להכיר בדפוסים של המחשבה שלו. כל מחשבה שלילית – כמו "אני לא מספיק טוב" או "אני לא אצליח" – לא רק שעצרה אותו, אלא גם חיזקה את תחושת הייאוש.בעזרת טכניקות של CBT, יואב החל לזהות את המחשבות המגבילות שלו ולשנות אותן. במקום לראות את העולם כהתמודדות אבודה, הוא למד לראות את האתגרים כצעד חשוב בדרך להצלחה. עם NLP, הוא עבד על שחרור זיכרונות מכאיבים, ובתוך מספר חודשים, התחיל להרגיש את השינוי – גם ברגשותיו וגם בהתנהגותו.היום, יואב חי חיים מלאים ופעילים. הוא פועל מתוך מקום של תקווה, ולא מתוך מקום של פחד. כמובן, זה לא היה שינוי מיידי, אבל הצעד הראשון בדרך היה ההבנה ששינוי אפשרי, וזה בדיוק מה שהוא עשה – צעד אחרי צעד.


החיים לא תמיד מספקים את מה שאנחנו מצפים לו. לפעמים, כל צעד קדימה מרגיש קשה, ואתה מוצא את עצמך מתמודד עם מציאות שבמובנים רבים לא היית מוכן אליה. התחושות האלה – של חוסר תקווה, קושי ותחושת "לא רואים את האור בקצה המנהרה" – מוכרות להרבה אנשים, ואני נתקלת בהן כל יום בעבודתי כמטפלת.הצעד הראשון בדרך להרגיש טוב יותר הוא להכיר בקושי, לא להתעלם ממנו. להבין שמותר לנו להרגיש חסרי אונים לפעמים, ושזה חלק מהדרך.

מה קורה כשאנו מאבדים את התקווה?

הפחדים מתחילים להשתלט, הבעיות שמולנו הופכות לבלתי ניתנות להתמודדות, והתחושות האלה של תקיעות נעשות כל כך חזקות, עד שנראה שאין לנו שום כוח או רצון להמשיך. איבוד התקווה יכול להוביל אותנו לתחושות של בדידות, חוסר ערך או חוסר משמעות. רבים חושבים שזו הדרך שלנו – להרגיש אבודים, להיות בעבדות רגשית.אבל זה לא חייב להיות כך.

איך מוצאים תקווה מחדש?

איבוד תקווה הוא לא סוף הדרך, הוא רק שלב בדרך. הדרך לשיקום מתחילה בצעד קטן, וזה אפשרי. בעזרת כלים כמו CBT (טיפול קוגניטיבי-התנהגותי) ו-NLP, אנחנו יכולים לשנות את הדפוסים המחשבתיים שלנו, לשים לב לאותם רעיונות מגבילים ולבנות מחדש את התקווה. זו עבודה שנעשית צעד אחרי צעד – ולא משהו שצריך להיעשות לבד.

מה זה דורש?

  1. הכרה בקושי – להרגיש את הרגש, להכיר בו, ולדעת שהוא חלק מהחיים שלנו.
  2. שינוי דפוסי חשיבה – להבין שמה שאנחנו חושבים משפיע על איך שאנחנו מרגישים, וללמוד כיצד לחשוב בצורה שתומכת בנו ולא מפריעה.
  3. עזרה ותמיכה – לפעמים הדרך חזרה לתקווה דורשת עזרה מבחוץ – מטפל, קבוצת תמיכה, או פשוט שיחה עם מישהו שמבין.

אני כאן בשבילך

אם גם אתה מרגיש את תחושת התקיעות הזאת, אם איבדת את התקווה ואין לך את האנרגיה להמשיך, אני מזמינה אותך לפנות אליי. באמצעות CBT, NLP וכלים טיפוליים נוספים, אנחנו יכולים להתחיל לעבוד יחד כדי לשנות את המחשבות והתחושות שלך, ולהחזיר לך את התקווה.החיים יכולים להיות טובים יותר, ויש דרך לצאת מתוך המקום הזה של אובדן התקווה.קבעו פגישה כאן



הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.