15 Jan
15Jan



הקשר המפתיע בין מה שאנחנו אוכלים למצב הרוח שלנו

סיפור של מאיה (שם בדוי)מאיה פנתה אליי לאחר מספר חודשים של תחושת עייפות כללית, דיכאון ותחושת חוסר איזון. היא הרגישה שהיום שלה מתחיל בכבדות, עם מחשבות שליליות שמלוות אותה כל הזמן. היא סיפרה לי כיצד תחושת החרדה שלה הולכת ומחמירה, והעייפות הפיזית משפיעה גם על תפקודה היומיומי. דבר אחד שעלה בשיחה איתה היה, שהיא לא ממש שמה לב לאוכל שלה – היא אכלה בעיקר "על הדרך", ובחלק מהמקרים אפילו אכלה מתוך תחושת חוסר שליטה.אחרי כמה פגישות, התברר ששינוי בתזונה שלה עשוי להיות צעד משמעותי. כשהיא התחילה להיות מודעת למה שהיא מכניסה לגוף, המצב הרגשי שלה השתנה. מאיה התחילה לשלב יותר ירקות, פירות, חלבונים איכותיים ושומנים טובים, ובעיקר – הפחיתה את הסוכר והמאכלים המעובדים. תוך זמן קצר, היא החלה להרגיש שיפור משמעותי במצבה הרגשי – התחושות של חרדה ודיכאון פחתו, והעייפות נעלמה.

הקשר בין תזונה למצב רוח: איך זה עובד?

הקשר בין תזונה למצב רוח לא תמיד זוכה לתשומת לב רבה, אך הוא חזק ומשמעותי. מזון משפיע על המוח והגוף בדרכים עמוקות, ומחקרים מראים כי יש קשר ישיר בין סוגי המזון שאנחנו צורכים לבין תחושותינו, רגשותינו ומצב הרוח שלנו.במובן הפיזיולוגי, כל רכיב תזונתי שאנחנו מכניסים לגוף משפיע על איזון הכימיה במוח. לדוגמה, חומצות שומן חיוניות, ויטמינים ומינרלים משפיעים על יצור חומרי נוירוטרנסמיטורים במוח כמו סרוטונין ודופמין – אשר משפיעים ישירות על מצב הרוח.

השפעת המזון על מערכת הרגשות

אחד הגורמים המרכזיים לכך שהתזונה משפיעה על מצב הרוח קשור לאיזון הרגשי שאנחנו חווים. לעיתים קרובות אנחנו פונים למזון מתוך צורך להרגיש טוב יותר, מה שיכול להוביל אותנו לבחור במזון, על מנת לפצות על רגשות שליליים(אכילה רגשית). מזון כזה יוצר "הקלה רגעית", אך ברוב המקרים הוא יגרום לירידה נוספת במצב הרוח מאוחר יותר, כאשר הגוף והנפש ידרשו להתמודד עם "התרסקות" הסוכר בדם. הבנת הקשר בין האוכל שאנחנו אוכלים לבין מצב הרוח שלנו יכולה לעזור לנו לנקוט בגישה מודעת. זה לא אומר שאנחנו צריכים להימנע לחלוטין ממאכלים מעובדים או פינוקי סוכר, אלא לדעת איך לאזן את הבחירות האוכל שלנו כך שיתמכו במצב רוחנו לאורך זמן.

לסיכום

הקשר בין תזונה למצב רוח הוא קשר עמוק יותר ממה שנראה לעין. הבחירות שאנחנו עושים ביום-יום משפיעות עלינו, לא רק מבחינה פיזית, אלא גם מבחינה רגשית. תזונה לא נכונה יכולה להחמיר מצבים של דיכאון וחרדה, בעוד שתזונה מאוזנת עשויה לתרום לשיפור המצב הרגשי ולהפחתת תחושות של מתח ועייפות. כשאנחנו בוחרים לאכול מזון שמזין את הגוף, אנחנו למעשה בוחרים לברוא איזון פנימי – גם בגוף וגם בנפש.



הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.