15 Apr
15Apr



זה מרגיש ממש כמו התקף לב

סיפור של מיה (שם בדוי)מיה הגיעה אלי לטיפול לאחר שחוותה התקפים של חרדה שהרגישו לה כמו התקפי לב. כל פעם כשהיא חוותה את התחושות הללו – דפיקות לב מואצות, קוצר נשימה, תחושת חנק – היא הייתה משוכנעת שהדבר מצביע על בעיה רפואית חמורה. היו פעמים שהייתה פונה לחדר מיון, רק כדי לגלות שאין סיבה רפואית לבעיה, וזה לא הוסיף לה שום שקט נפשי.מיה הייתה חיה תחת תחושת פחד תמידי ש"התקף הלב" יגיע בכל רגע, ובסופו של דבר היא פיתחה תחושת חוסר אונים ומתח בלתי נגמר. השיחות שלה היו מלאות בתיאורים של תחושות פיזיות קשות שהיו קשורות תמיד למחשבה על "מה אם זה יקרה לי שוב?"למרבה המזל, מיה לא הייתה לבד. היא התחילה טיפול בשיטת CBT (טיפול קוגניטיבי-התנהגותי) ומדי יום עבדנו על הצעדים המעשיים להורדת רמות החרדה שלה. לאט לאט, היא הבינה שהתחושות הפיזיות שהיו מבלבלות אותה נגרמו בעיקר כתוצאה ממחשבות חרדתיות.

איך חרדה יכולה להרגיש כמו התקף לב?

החרדה יוצרת תגובה גופנית מאוד דומה לתסמין של התקף לב. תסמינים כמו:

  • דפיקות לב מואצות
  • קוצר נשימה
  • חולשה כללית
  • זיעה קרה
  • תשישות ותחושות של חנק

התחושות האלה הן תוצאה של תגובת הגוף למתח נפשי חזק. כשאנחנו מרגישים חרדים או תחת סכנה, הגוף נכנס למצב של "הכנה לקרב" (fight or flight), מה שגורם לשחרור של חומרים כימיים כמו אדרנלין. זה עשוי להוביל לתגובה פיזית עזה – כאילו אנו נמצאים בסכנה מוחשית, גם אם הסכנה היא אך ורק מחשבתית.

איך להתמודד עם חרדה?

  1. הבנה שחרדה היא תופעה טבעית: החרדה לא חייבת להוביל למצב של אובדן שליטה. יש להבין שזו תגובה טבעית של הגוף למצבי לחץ, אבל היא לא מעידה על סכנה אמיתית.
  2. כלים לניהול חרדה: טכניקות כמו נשימות עמוקות והרפיה שרירית עוזרות להרגיע את הגוף, להוריד את קצב הלב ולמנוע את תחושת ה"קרב" בגוף.
  3. הפסקה ממחשבות דאגה: טכניקות כמו CBT עוזרות להבין איך מחשבות מסוימות יכולות להחמיר את החרדה ולהפוך אותה למעגל סגור. בעבודה על דפוסים מחשבתיים, ניתן להפוך את המחשבות לדאגה לפתרונות פרקטיים שמפחיתים את החרדה.
  4. הכרה בסימנים של חרדה: לדעת לזהות את תחילת התקף החרדה מאפשרת לך להיות בשליטה על הגוף שלך. ככל שיותר לומדים להבין את הסימנים המקדימים, כך קל יותר להתמודד מולם.
  5. עזרה מקצועית: אם החרדה נשארת עיקשת, חשוב לפנות לטיפול מקצועי. באמצעות כלים כמו NLP (תכנות נוירו-לשוני) וCBT, אפשר להתמודד עם חרדה בצורה אפקטיבית ולמנוע את תחושת חוסר האונים.

אני כאן בשבילך

אם גם אתה מרגיש את תחושת החרדה הזו – של תחושות גופניות שמזכירות התקף לב, אני כאן כדי לעזור לך להתמודד. בעזרת כלים מקצועיים וממוקדים, אפשר ללמוד לנהל את החרדה 

.החיים יכולים להיות הרבה פחות מלחיצים כשיש לך את הכלים הנכונים להתמודד עם החרדה.

קבע פגישה כאן




הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.